Uvjeti poslovanja

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe odnosno plati naručeni proizvod.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • E-banking-om ili općom uplatnicom /virmanom (podaci za uplatu: Black & Gold Fashion d.o.o., Jaruščica 9, Zagreb; Račun u Zagrebačkoj banci IBAN HR3023600001102833764, Model 00, Poziv na broj 500 – broj narudžbe)
  • Karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover, Visa Premium)

Narudžba se smatra zaprimljenom:

  • U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Black & Gold Fashion d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe.
  • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Black & Gold Fashion d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Black & Gold Fashion d.o.o., dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Black & Gold Fashion d.o.o., zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Black & Gold Fashion d.o.o., se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 2 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 2 radna dana od primitka narudžbe, Black & Gold Fashion d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, prodavatelj će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

IZJAVA O SIGURNOSTI PLAĆANJA

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

Black & Gold Fashion d.o.o.
Jaruščica 9, 10000, Zagreb

Adresa elektroničke pošte: prodaja@bgf.hr

Info telefon: +385 (1) 7989 814
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom od 09:00 do 19:00 te subotom od 9:00-13:00 sati.
Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu, reg. Zg/Tt-19/37185-2

Račun u Zagrebačkoj banci: IBAN: HR3023600001102833764

Iznos temeljnoga kapitala društva: 20.000,00 kn / u cijelosti uplaćen u novcu

Član uprave: Damir Važanić (zastupa društvo pojedinačno i samostalno), temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti

OPĆE ODREDBE

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni bgf.hr. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.bgf.hr . Korištenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.bgf.hr u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o. te prihvaća da tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. poručuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka . Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Krajnji korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o., sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na www.shop.Black & Gold Fashion.com.hr Internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE BLACK & GOLD FASHION D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj Internetskih stranica www.bgf.hr, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Krajnji korisnik ne smije na ovoj Internetskoj stranici postavljati, objavljivati, ili na drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nema nikakvu obavezu izvješćivati Krajnjeg korisnika, ili mu pomagati odrediti da li je neki materijal podložan autorskom pravu. Krajnji korisnik je jedino i isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zlouporabom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ovih Internetske stranice, Krajnji korisnik izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izričito daje tvrtki Black & Gold Fashion d.o.o. vremenski i prostorno neograničeno, besplatno, stalno, nepovratno, ne-ekskluzivno pravo i licencu za korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala (djelomično ili u cijelosti). Krajnji korisnik također daje drugim krajnjim korisnicima pravo pristupanja, pregledanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala njihovu za vlastitu uporabu. Time Krajnji korisnik daje pravo tvrtki Black & Gold Fashion d.o.o. mijenjati, kopirati, objaviti i distribuirati bilo koji materijal koji Krajnji korisnik učini dostupnim na Internetskoj stranici www.bgf.hr.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice www.bgf.hr isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.

Odgovornost Krajnjeg korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Krajnjeg korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.

Ni u kojem slučaju tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o, neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj Internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o. mogu nadzirati komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Black & Gold Fashion d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Black & Gold Fashion d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Domena www.bgf.hr je registrirana domena tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o., distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i Krajnji korisnici. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na www.bgf.hr Internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem www.shop.Black & Gold Fashion.com.hr.hr Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem www.bgf.hr Internet stranice.

Sjedište tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Krajnji korisnik bit će korišten termin Kupac u situaciji kada je između Krajnjeg korisnika i Black & Gold Fashion d.o.o. sklopljen Ugovor o kupoprodaji.

JEZIK

Jezik komunikacije na stranici www.bgf.hr je hrvatski standardni književni jezik.

CIJENE

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Black & Gold Fashion d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

AKCIJSKA PRODAJA

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

NARUDŽBA

Proces naručivanja na Black & Gold Fashion web trgovini je opisan ovdje:

KORAK:Nakon što se pronašli proizvod koji želite naručiti, klikom na „Naruči“ dodajete ga u košaricu. Ako je to sve što želite naručiti, kliknite na „Sljedeći korak“.
Ako želite naručiti još proizvoda, istim postupkom ih dodajte u košaricu.
KORAK:Narudžbu završavate klikom na „Završi narudžbu“. Nakon završetka narudžbe primit ćete mail u kojem će biti navedeni svi proizvodi koje ste naručili i napisani podaci koje ste upisali u obrazac.
Netko od djelatnika Black & Gold Fashiono.o. kontaktirat će Vas telefonski ili e-mailom radi potvrde raspoloživosti odabranog proizvoda i dogovora oko dostave.
KORAK:Nakon što Vas kontaktira netko od djelatnika Black & Gold Fashion e-mailom ili telefonski, i Vi potvrdite narudžbu, Black & Gold Fashion d.o.o šalje Vam naručene proizvode.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na Black & Gold Fashion web trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu Black & Gold Fashion d.o.o. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Black & Gold Fashion d.o.o dobavljač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s Black & Gold Fashion web trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

ISPORUKA

Ako Krajnji korisnik ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti prodavatelja na e-mail: prodaja@bgf.hr da bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke.

Ukoliko Krajnji korisnik iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati tvrtki Black & Gold Fashion d.o.o., Black & Gold Fashion d.o.o. će novu dostavu naplatiti.

Ako Krajnji korisnik odbije primiti robu koju je naručio bez valjanog razloga, Black & Gold Fashion d.o.o. ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. se obvezuje poslati pošiljku Krajnjem korisniku odmah nakon potvrde narudžbe, primitka uplate, odnosno nakon što dobije autorizaciju troška od kartične kuće.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o, Black & Gold Fashion d.o.o više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese.

POŠTARINA

Dostava je besplatna ako Vaša narudžba iznosi više od 350,00 kn.

Ukoliko je narudžba manja od 350,00 kn cijena dostave iznosi 30,00kn.

TRAJANJE I RASKID UGOVORA (JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA OD STRANE KUPCA)

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Black & Gold Fashion d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Black & Gold Fashion d.o.o te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Black & Gold Fashion d.o.o i kupca.

Prema pravu EU-a Black & Gold Fashion d.o.o. je odgovorna za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe, a nacionalnim zakonima potrošaču mogu biti osigurata dodatna prava.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda (npr.neodgovarajuća boja proizvoda) koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da u tom slučaju obavezno ispunite obrazac za povrat proizvoda koji ste dobili uz proizvod kako bismo znali da želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Black & Gold Fashion, Jaruščica 9 10000 Zagreb ili na mail prodaja@bgf.hr.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Black & Gold Fashion d.o.o na info broj +385 (1) 7989 814 ili mail adresu prodaja@bgf.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Black & Gold Fashion d.o.o.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.

POLITIKA ZAMJENE/VRAĆANJA ROBE

  1. Pravo raskida Ugovora

Ako ste Kupac, imate pravo raskinuti Ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Razdoblje raskida Ugovora isteći će nakon 14 dana od dana kad ste vi ili treća osoba koju ste naveli, osim prijevoznika, stekli fizički posjed robe ili u slučaju više artikala iz jedne narudžbe dostavljenih odvojeno, nakon 14 dana od dana kada ste vi ili treća osoba koju ste naveli, osim prijevoznika, stekli fizički posjed posljednjeg artikla iz narudžbe. Da biste ostvarili pravo na raskid ugovora, možete se obratiti tvrtki Black&Gold Fashion d.o.o slanjem e-maila: prodaja@bgf.hr ili pismeno putem našeg obrasca za kontakt o svojoj odluci raskida ovog Ugovora nedvosmislenom izjavom (npr.: pismo poslano poštom ili e-poštom). Možete se koristiti priloženim uzorkom obrasca za raskid Ugovora, no to nije obavezno. Kako bi zadovoljili rok raskida Ugovora, dovoljno je da nam prije isteka razdoblja raskida Ugovora pošaljete dopis u vezi ostvarivanja svojih prava raskida.

Učinci raskida Ugovora

Ako se odlučite raskinuti Ugovor, vratit ćemo vam sve primljene uplate, osim troškova dostave (ukoliko su oni nastali), bez ikakvih odgađanja, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od datuma raskida Ugovora. Taj ćemo povrat novca izvršiti istim sredstvom plaćanja kojim ste se vi koristili za prvobitnu transakciju. Neovisno od prethodno navedenog, povrat novca možemo obustaviti dok ne primimo vraćenu robu ili dok nam ne dostavite dokaz da ste robu vratili, ovisno o tomu što se od toga dogodi prvo.

Potrebno je vratiti ili isporučiti robu ili nam je bez odgode predati u bilo kojoj trgovini vlasnika Black&Gold Fashion d.o.o. u Hrvatskoj, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kada ste nam dostavili svoj dopis o raskidu Ugovora. Krajnji se rok smatra održanim ako robu vratite prije isteka roka od 14 dana. Vi odgovarate za eventualnu umanjenu vrijednost robe samo kad je ona posljedica rukovanja robom koje prelazi okvir potreban da bi se utvrdila narav, karakteristike i funkcioniranje robe.

  • Zajedničke odredbe

Nemate pravo raskida Ugovora kada se Ugovor odnosi na isporuku sljedećih proizvoda:

  1. Kupcu prilagođena roba.
  2. Originalno zatvorena roba koja iz higijenskih razloga nije pogodna za povrat, a koja je otvorena nakon isporuke. Ako kupac vrati proizvod bez originalnog pakiranja i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja proizvodom, a poziva se na članak o jednostranom raskidu Ugovora na daljinu, prodavatelj je dužan izvršiti potpuni povrat plaćenog iznosa u roku od 14 dana.

Ako kupac, bez obzira na pakiranje i redovitu uporabu potrebnu za testiranje proizvoda, proizvod vrati s oštećenjem ili u stanju zbog kojeg prodavatelju nije moguće prodati proizvod (nije pogodno za prodaju), prodavatelj nije odgovoran za povrat plaćenog iznosa kupcu. Nakon raskida Ugovora dotične proizvode trebate vratiti na sljedeći način: (i) Povrat u bilo kojoj trgovini vlasnika Black&Gold Fashion d.o.o. (ii) Povrat putem kurirske službe: Kada vraćate proizvod(e) kurirskom službom koju smo mi ugovorili, obratite nam se slanjem e-poruke na prodaja@bgf.hr; ili pismeno putem našeg obrasca za kontakt, kako biste dogovorili preuzimanje proizvoda na izvornoj adresi dostave. Nakon pregleda artikla obavijestit ćemo vas o tome imate li pravo na povrat plaćenih iznosa. Povrat iznosa izvršit će se što je prije moguće, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o svojim namjerama raskida Ugovora. Neovisno od prethodno navedenog, povrat novca možemo obustaviti dok ne primimo vraćenu robu ili dok nam ne dostavite dokaz da ste robu vratili, ovisno o tomu što se od toga dogodi prvo. Povrat iznosa uvijek će biti izvršen koristeći se istim načinom plaćanja kojim ste se vi koristili prilikom kupnje. Ako imate bilo kakva pitanja, možete nam se obratiti putem našeg obrasca za kontakt ili slanjem e-poruke na prodaja@bgf.hr

Povrat neispravnih proizvoda

Ako u trenutku isporuke smatrate da proizvod ne odgovara opisu iz Ugovora, obavezno nam se obratite slanjem e-poruke na prodaja@bgf.hr ili pismeno putem našeg obrasca za kontakt te navedite detalje o proizvodu i uočenu štetu. Proizvod morate vratiti u bilo kojoj trgovini vlasnika Black&Gold Fashion d.o.o. ili predajom kuriru kojim smo robu poslali na izvornu adresu dostave. Detaljno ćemo pregledati vraćeni proizvod te ćemo vas u razumnom roku obavijestiti putem e-pošte o tome, može li se proizvod zamijeniti ili imate pravo na povrat plaćenog iznosa (prema potrebi). Povrat iznosa ili zamjena proizvoda izvršit će se što je prije moguće, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od dana kada ste primili e-poruku kojom smo potvrdili da se obrađuje povrat iznosa ili zamjena. Ako se na vraćenim proizvodima uoči nedostatak ili oštećenje, izvršit ćemo povrat plaćenih sredstava u punom iznosu, uključujući troškove koje ste imali prilikom isporuke i povrata.S nositi ćemo troškove u onoj mjeri određenoj primjenjivim zakonom i zadržavamo pravo odbiti plaćanje troškova koji očigledno nisu bili nužni ili potrebni za ostvarivanje prava potrošača. Povrat iznosa uvijek će biti izvršen koristeći se istim načinom plaćanja kojim ste se vi koristili prilikom kupnje. U svakom se slučaju čuvaju sva prava priznata prema trenutačnom zakonodavstvu.

Promjena Veličine

Ako odlučite da je proizvod koji ste kupili pogrešne veličine, možete jednom zatražiti promjenu veličine, bez plaćanja dodatne naknade za isporuku novog proizvoda koja vam se šalje, pod uvjetom da vratite izvorni proizvod. To pravo imate bez obzira na vaše pravo raskida, koje će i dalje pravno i ugovorno postojati. Trebali biste odabrati novu veličinu proizvoda i pod uvjetom da je (i) isti proizvod, (ii) cijena na web stranici jednaka ili veća od cijene koju ste platili za izvorni proizvod (no napominjemo, samo u ovom slučaju, nećete se teretiti za naknadu isporuke) i (iii) upotrijebljeni su samo određeni načini plaćanja, tada ćete moći zatražiti promjenu veličine Nakon što zatražite promjenu i odaberete odgovarajuću metodu povrata, morate vratiti izvorni proizvod, u bilo kojoj trgovini Black/Gold Fashion  ili putem kurirske službe koju ćemo poslati na izvornu adresu dostave. Morate vratiti proizvod bez nepotrebnog kašnjenja i u svakom slučaju u roku od najviše 14 kalendarskih dana od podnošenja zahtjeva za promjenu. Nijedna od dvije opcije za vraćanje proizvoda neće vam donijeti dodatne troškove. Ako vratite proizvod u bilo koju trgovinu vlasnika Black/Gold Fashion, trebali biste predati proizvod zajedno s potvrdom koja je bila isporučena sa proizvodom. Ako proizvod vraćate putem dostavljača koji je organiziran od strane nas, trebali biste ga vratiti u istom pakiranju u kojem ste ga primili. Ovaj novi nalog uređuju odredbe Uvjeta kupnje, uključujući ostvarivanje prava na raskid. Imajte na umu da ako nakon 14 kalendarskih dana podnošenja zahtjeva za zamjenu na web stranici niste vratili izvorni proizvod, imamo pravo naplatiti troškove koji odgovaraju novoj narudžbi, u skladu s odredbama Uvjeta kupnje.

PISANI PRIGOVOR, ODGOVOR, OBAVIJESTI

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 02. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor Black & Gold Fashion d.o.o.

Black & Gold Fashion d.o.o vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefona +385 (1) 7989 814 ili putem maila prodaja@bgf.hr. Adresa za slanje pisanog prigovora je Jaruščica 9, Zagreb.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa i slike vezane uz prigovor. Black & Gold Fashion d.o.o će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

NAČINI PLAĆANJA

Sve cijene izražene su u kunama i u cijenama je sadržan PDV.

Black & Gold Fashion web trgovina vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem:

Po ponudi općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
Kreditnim karticama Visa Premium i Diners
Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke:
Opcija plaćanja pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Plaćanje kreditnim karticama:
Jednokratno
Do 6 rata bez kamata – Diners karticama
Do 6 rata bez kamata: Visa Premium
Za plaćanje kreditnim karticama na rate tvrtki Black & Gold Fashion d.o.o. bit će potrebni određeni podaci sa kreditne kartice: ime i prezime, broj kreditne kartice i datum valjanosti kreditne kartice.

Internet bankarstvo:
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.

NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan)

Radno vrijeme trgovine Black & Gold Fashion:
Ponedjeljak – Petak: 8h – 16h

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici www.shop.Black & Gold Fashion.com.hr i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka tvrtke Black & Gold Fashion d.o.o.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice www.bgf.hr Black & Gold Fashion pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Upućuju se Krajnji korisnici da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Black & Gold Fashion d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu prodaja@bgf.hr.

Upućuju se Krajnji korisnici da pažljivo pročitaju ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice, Krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe bgf.hr internetske stranice.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.bgf.hr.

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Black & Gold Fashion d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu “”Povjerljivost podataka”” na Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.bgf.hr.

Svaki Krajnji korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane Krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Black & Gold Fashion d.o.o. koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka, obradu plaćanja kreditnim karticama. Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga distribucije robe za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte.

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Black & Gold Fashion d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na Black & Gold Fashion.com.hr. U toj e-mail poruci Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

Zaštitu podataka Black & Gold Fashion d.o.o. uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Black & Gold Fashion d.o.o provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s www.bgf.hr Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti www.bgf.hr Internetsku stranicu. Internetska stranica www.bgf.hr.hr nije dizajnirana na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Black & Gold Fashion obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Black & Gold Fashion i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava tvrtki Black & Gold Fashion d.o.o. prikupljanje, obrađivanje i čuvanje posredovanih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

Black & Gold Fashion d.o.o. se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika.

Podatci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i za neodređeno vrijeme, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

Osobni se podatci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko GSM aparata, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja.

U okviru toga skupljaju se sljedeći podatci: IP adresa, ime, adresa stalnog ili privremenog boravka, datum rođenja, spol, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiv komunikacije s internetskom trgovinom. Ukoliko se radi o poklon bonu sabire se još i ime i prezime daroprimatelja te njegova adresa.

Tvrtka Black & Gold Fashion d.o.o. poštuje privatnost korisnika internet stranice bgf.hr te se obavezuje da će prikupljene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi, odnosno, neće ih koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice. Black & Gold Fashion d.o.o. može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor.

Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca, zaštićenog istim ili sličnim šifriranim mehanizmima, koje koriste banke i druge pouzdane institucije.

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte,
na adresu: Black & Gold Fashion d.o.o., Jaruščica 9, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu: prodaja@bgf.hr

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Podnositelj prigovora obavezan je u prigovoru navesti svoje ime i prezime te adresu za dostavu odgovora.